Τσιπάκι ελέγχου σε όλα τα αυτοκίνητα θέλει το Υπουργείο Οικονομικών


Πιο κοντά στην ιδέα τοποθέτησης μιας “έξυπνης κάρτας με τσιπ” στα αυτοκίνητα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, στη προσπάθεια του να εντοπίζονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αλλά και τα αυτοκίνητα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ένα τσιπάκι που θα τοποθετείται σε όλα τα αυτοκίνητα και μέσω του οποίου θα μπορεί να ελέγχεται πολύ πιο εύκολα εάν κάποιο ΙΧ έχει οφειλές προς το κράτος.

 

Τσιπάκι ελέγχου σε όλα τα αυτοκίνητα θέλει το Υπουργείο Οικονομικών

 

 

Ο διευθυντής του γραφείου του Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός, ουσιαστικά προανήγγειλε το νέο μέτρο για την αντιμετώπιση της μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας και των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που βρίσκεται υπό σκέψη στο υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega το πρωί της Κυριακής είπε:

Υπάρχουν προτάσεις και κάποιες εισηγήσεις για να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν. Ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει.

Συνέχισε λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο:

Θα μπορεί ηλεκτρονικά το κράτος να βλέπει αν είναι πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας, τα ασφάλιστρα και οποιαδήποτε εκκρεμότητα του οδηγού προς το κράτος. Νομίζω ότι μέσα στο 2016 πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά χρειάζεται να προηγηθεί μια ενοποίηση της βάσης δεδομένων από διάφορες πηγές

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προμήθεια της κάρτας, στο οποίο θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του Ι.Χ., θα είναι υποχρεωτική αλλά δεν θα έχει κόστος για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

 Πηγή: autoblog.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ