Το Qashqai της SEAT


Με άξονα το πρωτότυπο 20V20, η SEAT ετοιμάζει ένα νέο SUV, το οποίο θα τα βάλει με το Nissan Qashqai.

 

Το Qashqai της SEAT

 

Την επίθεσή της στην κατηγορία των SUV ετοιμάζει η SEAT η οποία έχει ως σκοπό της να κλέψει μερίδιο από τις πωλήσεις της δημοφιλούς κατηγορίας. Μάλιστα έχει βάλει στο μάτι και αυτή όπως και άλλες μάρκες το επιτυχημένο Nissan Qashqai.

 

Όπως λοιπόν λένε οι τελευταίες πληροφορίες μας μέσα στο 2016 θα δούμε το αντίπαλο δέος του ιαπωνικού SUV το οποίο θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο 20V20 και το οποίο βλέπουμε εδώ σε αποκλειστική, ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

 

«Αιχμηρό» SUV…

Σχεδιαστικά, το νέο μεσαίο SUV της SEAT θα πατήσει όπως προείπαμε στο αμάξωμα του πρωτότυπου 20V20, που μας έδειξε η ισπανική φίρμα στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο. Όπως μάλιστα φαίνεται στην αποκλειστική, κατασκοπευτική μας φωτογραφία, οι τελικές γραμμές θα είναι «αιχμηρές», σύμφωνες με την πλέον πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, αλλά και με αρκετές ενέσεις δυναμισμού (π.χ. τονισμένοι προφυλακτήρες, μεγάλοι τροχοί κ.λπ.). Επιπλέον αυτού, το νέο SUV θα υιοθετήσει ένα α λα κουπέ 5θυρο αμάξωμα, με μικρές πλαϊνές γυάλινες επιφάνειες, που θα βοηθήσουν και αυτές στο συνολικό του δυναμισμό.

Στην MQB πλατφόρμα

Το δάπεδο πάνω στο οποίο η SEAT θα χτίσει το νέο μεσαίο της SUV, θα είναι η γνώριμη MQB πλατφόρμα του Ομίλου VW, πάνω στην οποία βασίζεται το Leon. Στην περίπτωση όμως του SUV της SEAT, θα δούμε τη μακρύτερη εκδοχή της, πάνω στην οποία μέχρι σήμερα έχει βασιστεί το νέο VW Passat. Τα χαρακτηριστικά του πλαισίου αυτού είναι γνωστά και έχουν να κάνουν με τη βελτιωμένη ακαμψία που παρέχει, αλλά και τη συμβολή του στη συνολική μείωση του βάρους κάθε αυτοκινήτου που βασίζεται πάνω του. Αυτά, θα ωφελήσουν φυσικά και το νέο SUV της SEAT. Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν τόσο δικίνητες, όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και 7θέσια έκδοση.

Κινητήρες turbo ίσως και από 1,0 λτ.

Προκειμένου να ανταγωνιστεί η SEAT με το αυτοκίνητό της το Nissan Qashqai και να πετύχει τις μεγαλύτερες δυνατές πωλήσεις θα πρέπει να έχει και πλήρη γκάμα κινητήρων. Και όπως λένε οι πληροφορίες μας το SUV της SEAT, θα έχει μεγάλη γκάμα μοτέρ. Αυτό, σημαίνει από τη μια ότι θα δούμε μια μεγάλη γκάμα από μικρού κυβισμού μοτέρ, μέχρι 2λιτρους τετρακύλινδρους, ενώ από την άλλη, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και σε αυτό το SUV της SEAT ο νεότερος 1.000άρης 3κύλινδρος turbo των 115 ίππων του Leon. 

 

 

 

 

Πηγή: autotriti.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ