Το νέο Mazda RX-7


Όπως φαίνεται η Mazda ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό για το επόμενο σπορ κουπέ της, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο RX Vision που είδαμε στην τελευταία Έκθεση του Τόκιο.

 

Το νέο Mazda RX-7

 

Ο νέος Wankel δεν θα αστειεύεται σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mazda και αναμένεται να αποδίδει κοντά στους 400 ίππους.

 

Το μελλοντικό Mazda με Wankel κινητήρα (RX-7 ή RX-8) θα εφοδιάζεται με τον ξεχωριστό περιστροφικό κινητήρα, ο οποίος θα είναι και πάλι turbo, με υψηλή ισχύ και μειωμένες τιμές κατανάλωσης και ρύπων.

Σύμφωνα με τον Υποδιευθυντή του τμήματος Κινητήρων και Κιβωτίων της Mazda, κ. Tetsushi Marutani, ο νέος κινητήρας θα ονομαστεί «SKYACTIV-R», ωστόσο κ. Marutani αποδείχτηκε «σφίγγα» σε ότι αφορά στα τεχνικά του στοιχεία. Να σημειωθεί ότι οι παλαιότερες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα 1.600άρη Wankel με απόδοση που θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Όπως φαίνεται η Mazda ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό για το επόμενο σπορ κουπέ της, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο RX Vision που είδαμε στην τελευταία Έκθεση του Τόκιο. Το νέο μοντέλο πιθανόν να βγει στην παραγωγή το 2017, όταν η Mazda θα γιορτάσει τα 50 χρόνια του Wankel.

 

 

 

Πηγή: autotriti.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ