Το 20% των οδηγών δεν ξέρει να ανοίξει το καπό!


Το 20% των οδηγών δεν ξέρει να ανοίξει το καπό!

Ναι, 1 στους 5 οδηγούς αδυνατεί να ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου του κι αυτό προέκυψε από μια έρευνα της εταιρείας ελαστικών Kumho στη Μεγάλη Βρετανία. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από τα 7.000 συνολικά αυτοκίνητα που μένουν καθημερινά στους δρόμους του Νησιού στα σχεδόν 1.500 από αυτά το καπό θα μείνει ερμητικά κλειστό μέχρι να έρθει η οδική βοήθεια.

Την οδική βοήθεια θα περιμένει και το 50% των οδηγών που έπαθαν λάστιχο, μιας και δεν γνωρίζουν να το αλλάξουν μόνοι τους, ενώ το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι ένας 1 στους 6 οδηγούς με ηλικία άνω των 30 ετών που μετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αν πάθαιναν βλάβη πολύ απλά θα φώναζαν τη μαμά(!) ή το μπαμπά(!) τους για να τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Τα περίεργα και ανησυχητικά αποτελέσματα της έρευνας της Kumho έχουν και συνέχεια, μιας και 1 στους 3 δεν ελέγχει ποτέ την πίεση στα λάστιχα του αυτοκινήτου του, πόσο μάλλον την κατάστασή τους, ενώ οι πιο πολλοί δεν ενδιαφέρονται για την κανονική συντήρησή του, καθώς όπως λένε «ελέγχεται από το ΚΤΕΟ».

Μια τέτοια έρευνα πάντως θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα, έτσι δεν είναι;

Πηγή: iefimerida

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ