Τα φωτιστικά σώματα της Mercedes Concept GLC Coupe [video]


Με ένα άκρως αποκαλυπτικό video η Mercedes δίνει μία γεύση του πόσο έξυπνα και προσαρμοζόμενα στις εκάστοτε ανάγκες θα είναι τα φώτα των αυτοκινήτων μετά από μερικά χρόνια.

 

 

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, τα φώτα με τα οποία εφοδιάζεται το πρωτότυπο GLC Coupe βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας. Η full LED διάταξη που υιοθετείται δεν δίνει μόνο άπλετο φωτισμό αλλά μπορεί να ελέγχει πλήρως τη δέσμη και την ένταση των ακτίνων, ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

 

Τα φώτα ημέρας, όπως και τα φλας, βρίσκονται στο ανώτερο μέρος των φωτιστικών σωμάτων, θυμίζοντας κάτι από “φρύδια”. Ακριβώς από κάτω υπάρχουν τρεις αυτόνομες μονάδες LED με ελεγχόμενη ένταση φωτισμού και αυτόνομη κίνηση, ώστε να στοχεύουν πάντα στο σωστό σημείο. Για αυτό το λόγο υπάρχει ένας αισθητήρας υπερύθρων, ακριβώς από κάτω, που σκανάρει συνεχώς το περιβάλλον, τροφοδοτώντας με στοιχεία την κεντρική μονάδα ελέγχου των φώτων. Στην όλη εξίσωση υπάρχει μέχρι και σύστημα σταθεροποίησης των φωτιστικών σωμάτων, ώστε να μην επηρεάζεται η δέσμη από ανωμαλίες του οδοστρώματος και άλλους κραδασμούς. Δείτε το video και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι πρόκειται αναμφίβολα για κάτι εντυπωσιακό. Τα φωτιστικά σώματα της Mercedes Concept GLC Coupe [video]

Πηγή: caroto

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ