Συνεργασία Peugeot/Citroen και IBM για τη δικτύωση οχημάτων


Ο όμιλος PSA συνεργάζεται με την IBM, με στόχο τη δημιουργία μίας νέας γενιάς διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων που θα κάνουν πράξη το λεγόμενο internet of things.

 

Συνεργασία Peugeot/Citroen και IBM για τη δικτύωση οχημάτων

 

Τα αυτοκίνητα αυτά δεν θα περιορίζονται στις βασικές λειτουργίες πλοήγησης, πληροφοριών και ψυχαγωγίας, που ήδη αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα. Αντιθέτως, μπαίνουν πιο βαθιά στην ουσία του κύκλου ζωής ενός οχήματος. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τις αντιπροσωπείες και τα συνεργεία, όπως επίσης και με τα δίκτυα αστικών συγκοινωνιών.

Με τη βοήθεια προηγμένου λογισμικού και αισθητήρων, που βρίσκονται τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και στο οδόστρωμα και σε πινακίδες κυκλοφορίας, μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίκτυο που θα βοηθήσει στη διαχείριση της κίνησης και παράλληλα να περιορίσει τη ρύπανση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Την ίδια στιγμή, μέρη του αυτοκινήτου που πιθανά χρειάζονται αλλαγή θα εντοπίζονται άμεσα από τα κέντρα επισκευής και θα ενημερώνεται ο οδηγός για τα σχετικά. Όλα αυτά ακούγονται πιθανά σαν ένα μακρινό σενάριο, στην πράξη όμως σχεδιάζονται και θα αρχίσουν να εμφανίζονται μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή: caroto

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ