Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά σπορ μοντέλα αποκτά μία ειδική έκδοση με γυμνό ανθρακόνημα…

 

Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO

 

Η Donkervoort είναι μια μικρή ολλανδική εταιρία η οποία κατασκευάζει «χειροποίητα» μοντέλα από το 1978 με στιλ που συνδυάζει στοιχεία από Caterham και Morgan. Μέχρι το 1996 η εταιρία χρησιμοποιούσε κινητήρες Ford και εκ των υστέρων συνέχισε να προμηθεύεται μοτέρ από την Audi. Το D8 GTO είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της μάρκας και άρχισε να κατασκευάζεται πέρυσι, ενώ όπως είχε ανακοινωθεί θα υπάρξουν αρκετές σπέσιαλ εκδοχές. Όπως η D8 GTO Bare Naked Carbon Edition η οποία ξεχωρίζει από το γυμνό αμάξωμα από ανθρακόνημα που αναδεικνύει την σκοτεινή πλευρά του αυτοκινήτου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Donkervoort.

Ανθρακόνημα υπάρχει σε διάφορα σημεία του εσωτερικού (πόρτες, πλαίσια παραθύρων, ταμπλό κ.α.), μέχρι και σε λεπτομέρειες όπως ο διακόπτης της μίζας ή οι βάσεις των προβολέων. Να υπενθυμίσουμε πως το D8 GTO εξοπλίζεται με 5-κύλινδρο μοτέρ 2.500 cc με 400 PS / 450 Nm, με το 0-100 να έρχεται σε 3,0 sec και την τελική να φτάνει τα 255 km/h. Ενδιαφέρον έχει και η έκδοση Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition με αριθμό παραγωγής στα 14 κομμάτια και κόστος από 194.000€ (προ φόρων).

 

Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO  Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO  Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO  Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO
Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO  Σπέσιαλ έκδοση για το Donkervoort D8 GTO

Πηγή: caroto

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ