Πράσινο φως για τις νέες Porsche 718 & 818


H γερμανική εταιρία προετοιμάζεται για το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας Pajun που θα τοποθετείται κάτω από την Panamera και θα διαθέτει ηλεκτρική αλλά και fuel cell έκδοση!

 

Πράσινο φως για τις νέες Porsche 718 & 818

 

 

Η Porsche βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξης της Pajun που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2018 και για την εμφάνιση της νέας «baby-Panamera» μια πρώτη εικόνα μας δίνει ο γνωστός Theophilus Chin. Θα βασίζεται στο πλαίσιο eMSB όπου το γράμμα «e» σηματοδοτεί πως θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση που πιθανότατα θα ονομάζεται 718 και θα κοντραριστεί με αντίστοιχα μοντέλα της Tesla καθώς και με την BMW 5. Η 718 θα έχει αυτονομία στα 300-400 km και οι μπαταρίες θα βρίσκονται στο κέντρο του αμαξώματος και κάτω από τα καθίσματα. Πέρα από την 718 θα υπάρξει και η 818 με τεχνολογία fuel cells και τις δεξαμενές υδρογόνου να τοποθετούνται αντί των μπαταριών στην περίπτωση της 718.

Πράσινο φως για τις νέες Porsche 718 & 818

Προκειμένου είτε οι μπαταρίες είτε τα ρεζερβουάρ να προστατεύονται το πλαίσιο θα είναι ακόμα πιο άκαμπτο, ενώ παράλληλα η Porsche έχει πατεντάρει τη λεγόμενη «impact-plate». Πρόκειται για μια ενισχυτική δοκό που τοποθετείται μεταξύ των μπαταριών ή των ρεζερβουάρ και από το ένα μαρσπιέ στο άλλο. Στην 718 οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα βρίσκονται πίσω, ακριβώς όπως στο Audi R8 e-tron, ενώ το μόνο ερώτημα που προκύπτει είναι που θα χωρέσει στο μήκους 4,60 μέτρων αμάξωμα και ο συμβατικός κινητήρας της plug-in υβριδικής έκδοσης. Ναι, σαφώς και θα υπάρχει και μία πιο ανεξάρτητη από την πρίζα και το υδρογόνο υβριδική εκδοχή της Pajun, περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές με τον καιρό…


Πράσινο φως για τις νέες Porsche 718 & 818

Πηγή: caroto

 

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ