Παροπλισμός αυτοκινήτου


Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που αποφασίσατε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας για μακροπρόθεσμο διάστημα, ώστε στην επανεκκίνησή του να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

 

Παροπλισμός αυτοκινήτου

 

Ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια είναι η απόσυρση πινακίδων από τα οχήματα με αποτέλεσμα τη μακροπρόθεσμη ακινησία τους. Οι κίνδυνοι ανάλογα με τις συνθήκες ακινησίας είναι πολλοί, όμως επειδή το αυτοκίνητό μας αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και φυσικά δεν θέλουμε να χάσει την αξία του, αλλά ούτε και να χρειαστούμε μια «περιουσία» για να το ξανακινήσουμε , απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Συνεπώς πρέπει να φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτο, τόσο στη φθορά των καιρικών συνθηκών, όσο και στην ιδιότυπη φθορά του χρόνου.

Μην το δει ήλιος και χιόνι
Ένας στεγαζόμενος χώρος στάθμευσης είναι το καλύτερο μέρος για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, ιδιαίτερα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση του κλειστού χώρου ενδείκνυται αφού το χειμώνα θα το προστατεύσει από ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) ενώ το καλοκαίρι θα είναι προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία, που βλάπτει ανεπανόρθωτα το χρώμα του αμαξώματος, αλλά και τα πλαστικά μέρη του εσωτερι-κού. Επίσης το διατηρεί μακριά από «αδιάκριτα» βλέμματα. Στην περίπτωση βέβαια που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό η χρήση μίας προστατευτικής κουκούλας είναι η καλύτερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε. Έτσι, αποφεύγουμε διάφορες γρατσουνιές από τις μικροεπαφές άλλων αυτοκινήτων με το δικό μας αλλά και παρέχουμε προστασία στο χρώμα από τις καυτές ακτίνες του ηλίου, τη βροχή και τα περιττώματα πουλιών. 

Γλίτωστε 250 ευρώ για νέα λάστιχα
Πριν την ακινητοποίηση του οχήματος, καλό είναι να αυξήσουμε την πίεση των ελαστικών, λίγο πάνω από το νούμερο που ορίζει ο κατασκευαστής, για να μην παραμορφωθεί ο σκελετός τους. Επίσης, αν η προστατευτική κουκούλα δεν καλύπτει εξ ολοκλήρου τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας θα πρέπει να τοποθετήσουμε χαρτόνια έτσι, ώστε να τα προστατεύσουμε από τις ακτίνες του ηλίου.

Σώστε τη μπαταρία
Σε περίπτωση μη αποσύνδεσης της μπαταρίας καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα. Εφόσον δεν μπορείτε ο ίδιος, παραχωρείστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε κάποιο άτομο που εμπιστεύεστε. Αν δεν έχετε μία τέτοια επιλογή, τότε αποσυνδέστε τους πόλους της ώστε να μην φθείρεται, με σκοπό να είναι διαθέσιμη όταν κληθεί να εκκινήσει ξανά τον κινητήρα του οχήματός σας. Η αποσύνδεση των πόλων της μπαταρίας είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει διαθέσιμο ηλεκτρικό φορτίο όταν θα κληθεί να εκκινήσει τον κινητήρα.

 

 

Πηγή: autotriti.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ