Νέο Land Rover από την Ουγγαρία ή την Πολωνία


Η παραγωγή της νέας γενιάς Defender θα ξεκινήσει στην επόμενη διετία και η Land Rover εξετάζει την μεταφορά της γραμμής από την Αγγλία στην Ανατολική Ευρώπη…

 

Νέο Land Rover από την Ουγγαρία ή την Πολωνία

 

 

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την Ουγγαρία να υποδέχεται την γραμμή παραγωγής του νέου Defender, κοντά στην πόλη Gyor και στις ήδη έτοιμες υποδομές. Και αυτό γιατί στην περιοχή υπάρχουν ήδη οι μονάδες παραγωγής της Audi, στις οποίες συναρμολογούνται τόσο το ΤΤ όσο και οι τετρακύλινδροι κινητήρες του. Αντίθετα για τη δεύτερη επιλογή, την Πολωνία, δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη για κάποια συγκεκριμένη περιοχή εγκατάστασης.

Νέο Land Rover από την Ουγγαρία ή την Πολωνία

 

Παράλληλα η εταιρεία εξετάζει τη συνέχιση της παραγωγής του κλασικού Defender, μακριά όμως από την Ευρώπη, προκειμένου να συνεχίσει την παρουσία του στις αναπτυσσόμενες αγορές. Πιθανότερη χώρα εγκατάστασης η Ινδία, μιας η Land Rover μαζί με τη Jaguar ανήκουν στον ινδικό όμιλο της Tata. Μία πιθανή παραγωγή στην Ινδία με εξαιρετικά χαμηλό κόστος θα αντισταθμίσει την επιπλέον ενδοκοινοτική φορολόγηση, σύμφωνα με τους Financial Times.

Πηγή: caroto

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ