Νέο Lada Niva


Το Lada Niva του 2018 θα είναι σαφώς πιο σύγχρονο από το τωρινό (φωτό), θα πατήσει σε νέα πλατφόρμα και θα παραμείνει μόνιμα 4κίνητο, διατηρώντας τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του.

 

Νέο Lada Niva

 

Ένα ολοκαίνουργιο Lada Niva έρχεται σε δύο χρόνια, εκσυγχρονισμένο μα πάντα σκληροτράχηλο. Προς το παρόν, το υπάρχον ανανεώνεται

 

Ποιος είναι αυτός που δεν ξέρει το Lada Niva; Ένα σκληροτράχηλο εκτός δρόμου όχημα που συνεχίζει χωρίς πολλές αλλαγές -ως Lada 4X4– μια πορεία σχεδόν 40 ετών. Αγαπημένο «εργαλείο» κυνηγών, φίλων της off road οδήγησης και κατοίκων ορεινών περιοχών, που δεν έχουν το μπάτζετ για κάτι ακριβότερο.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που καταφθάνουν από τη Ρωσία, το Φθινόπωρο του 2018 θα δούμε επιτέλους τον αντικαταστάτη του. Πριν από αυτό και μέσα στο έτος, το υπάρχον μοντέλο θα δεχτεί περαιτέρω βελτιώσεις, όπως είναι ο ισχυρότερος κινητήρας απόδοσης άνω των 83 ίππων, το βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων και το νέο σύστημα διεύθυνσης.

Εύλογα, η επερχόμενη γενιά του Lada Niva θα είναι σαφώς πιο σύγχρονη σε σχέση με την τρέχουσα γενιά του. Θα διατίθεται σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση, ενώ θα διακρίνεται για το μεγάλο χώρο αποσκευών του. Θα βασιστεί πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, διατηρώντας παράλληλα τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του και τη μόνιμη τετρακίνηση.

Όπως είναι φυσικό, το νέο Niva θα είναι πιο ακριβό σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Για το λόγο αυτό η AvtoVAZ, η «μαμά» εταιρεία της Lada, θα συνεχίσει να προσφέρει για ένα διάστημα το παλιό Niva παράλληλα με το καινούργιο, ως μια πιο φθηνή εναλλακτική λύση. 

Μέχρι τότε, η Lada δίνει μεγάλη σημασία στο νέο μικρό crossover, το XRAY, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του στις 15 Φεβρουαρίου στη Ρωσία, βασισμένο στην πλατφόρμα του Dacia Sandero. Μέσα στο 2016 αναμένεται να κάνει την παρουσία του και το Chevrolet Niva, το οποίο αποτελεί προϊόν κοινοπραξίας GM και AvtoVAZ, ωστόσο το μοντέλο της Lada δεν θα έχει κάποια ομοιότητα με αυτό.Πηγή: autotriti.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ