Η συμβίωση με το BMW i8 (VIDEO+PHOTOS)


Η συμβίωση με το BMW i8 (VIDEO+PHOTOS)

Εδώ και λίγα 24ωρα έχουμε στη διάθεσή μας το εντυπωσιακό supercar.

 

To εντυπωσιακό και άκρως φουτουριστικό BMW i8 βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα στα γραφεία μας στο Χαλάνδρι αποτελώντας, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, τη μεγάλη “attraction” του κτιριακού συγκροτήματος αφού μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να χαζέψουν από κοντά το γερμανικό δημιούργημα.

 

Εκ των πραγμάτων το όχημα που οδηγεί ο πράκτορας Ethan Hunt στο “Mission: Impossible – Rogue Nation”, είναι τόσο εντυπωσιακό και “ψαρωτικό” όσο δείχνει, κεντρίζοντας πάνω του τα βλήματα απ’ όπου κι αν περάσει.

Το πρώτο plug-in, υβριδικό supercar βρίθει τεχνολογιών. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα, αλουμίνιο και μαγνήσιο, και ζυγίζει 1.405 κιλά. Είναι plug-in υβριδικό με ηλεκτροκινητήρα για κίνηση των εμπρός τροχών, απόδοσης 131 ίππων, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων για τον πίσω άξονα, απόδοσης 231 ίππων (!), χαρακτηριστικά κίνησης AWD, συνολική ισχύ 362 ίππων και πετυχαίνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ. καταναλώνοντας μόλις 2,9 λίτρα/100 χλμ. καυσίμου και εκπέμποντας 49 γραμ. CO2 ανά χλμ.

Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό σε όψη και ποιότητα με κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή (0,26) αλλά και μια τιμή που ακόμα και στην εποχή της… ανάκαμψης εκ των πραγμάτων (με τόση τεχνολογία) είναι «αλμυρή» στα 175.650 ευρώ.

Οι Βαυαροί πιστεύουν ότι το μέλλον των σπορ κατασκευών είναι γι’ αυτούς πραγματικότητα του σήμερα.

Τις εντυπώσεις μας από την συμβίωση μαζί με αυτό το επίτευγμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στους δρόμους της Αττικής θα έχετε την ευκαιρία να τις διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του Car and Driver (Μάιος 2015).

 

 

πηγή: CarDriver

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ