Η Subaru ανακοίνωσε ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη, στην αγορά το 2021


Μια εβδομάδα μετά την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει η Toyota, η Subaru Ευρώπης μόλις ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού μοντέλου για την αγορά. Αυτό έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το πρώτο μισό του 2020, με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru να είναι ένα μεσαίο SUV, παρόμοιου μεγέθους με το Forester και πιθανότατα θα ονομαστεί Evoltis.

Η Subaru ανακοίνωσε ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη, στην αγορά το 2021

Αυτό θα βασίζεται στην επερχόμενη αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA της Toyota, η οποία θα μπορεί να υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Η Subaru ανακοίνωσε ηλεκτρικό SUV για την Ευρώπη, στην αγορά το 2021

Η ιαπωνική εταιρία έκανε γνωστό ότι πρόσθετες πληροφορίες θα κοινοποιηθούν κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Το νέο μοντέλο της Subaru υπογραμμίζει τις προσπάθειες της να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη και να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών μοντέλων.

Τόσο το ηλεκτρικό SUV της Toyota, όσο και το αντίστοιχο της Subaru αναπτύσσονται από κοινού, και αυτό της δεύτερης λέγεται ότι θα αποδίδει τουλάχιστον 280 άλογα, θα είναι τετρακίνητο και η μπαταρία θα του προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ