Έριξε νερό αντί για λάδι στον κινητήρα για να πέσει η θερμοκρασία [vid]


Μία γυναίκα οδηγός είχε την έμπνευση να ρίξει νερό στον κινητήρα για να τον ψύξει. Όχι από πάνω, αλλά από το στόμιο πλήρωσης του λαδιού!

 

 

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το νερό στο αυτοκίνητο; Φυσικά και δεν υπάρχει κάτι το κακό αρκεί να εισρέει εκεί που πρέπει (π.χ. στο δοχείο πλήρωσης για τους υαλοκαθαριστήρες ή στο ψυγείο όταν δεν υπάρχει παραφλού). Μάλιστα, σε παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα που το νερό από το ψυγείο μπορεί να έχει εξατμιστεί (π.χ. από χαλασμένο θερμοστάτη, βουλωμένες κυψέλες κ.α.) θυμηθείτε να αφήνετε το μοτέρ να κρυώσει λιγάκι πριν ξεβιδώσετε την τάπα. Αλλιώς σας περιμένει ένα ζεματιστό ντους…

Έριξε νερό αντί για λάδι στον κινητήρα για να πέσει η θερμοκρασία [vid]

 

Προφανώς, η κυρία που είδε τον δείκτη της θερμοκρασίας του κινητήρα της να ανεβαίνει δεν γνώριζε κάτι από τα παραπάνω βασικά και στον πανικό της άνοιξε το πρώτο πώμα που βρήκε κάτω από το καπό. Αλλιώς πως μπορεί να εξηγήσει το σχετικό συμβάν (που έγινε πριν από κάτι μήνες στις ΗΠΑ) ο μηχανικός που άδειασε ένα σωρό νερό από τον κινητήρα; Προσέξτε πως αρχικά βγαίνει το νερό και μετά ακολουθεί και λίγο λαδάκι, ενώ είναι άγνωστο για πόσο λειτούργησε το μοτέρ σε αυτή την κατάσταση αλλά προφανώς και μετά από αυτή την ταλαιπωρία θα έχει αχρηστευθεί! Διαβάστε εδώ ένα άρθρο για ένα Audi TT που δεν άλλαξε ποτέ λάδια!

Πηγή: caroto

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ