Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις» λεωφορείων και τρόλεϊ – Δείτε τι θα κάνουν [video]


Έρχονται οι «έξυπνες στάσεις» λεωφορείων και τρόλεϊ - Δείτε τι θα κάνουν [video]

Αρχίζει η εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού…
για την εκτέλεση των δρομολογίων μέσω 1000 «έξυπνων» στάσεων.

H σύμβαση για το έργο της Τηλεματικής, που υπογράφηκε μεταξύ του ΟΑΣΑ και της «Advanced Transport Telematics», είναι δωδεκαετής, προβλέπει την κατασκευή και υλοποίηση του έργου εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής και τη διαχείριση και λειτουργία του έργου για 10 χρόνια και 6 μήνες από τον ανάδοχο.

Ο ανάδοχος θα αποπληρώνεται κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στη βάση λεπτομερούς μηχανισμού πληρωμών που θα ελέγχει συνεχώς την καλή λειτουργία του έργου. Μετά το πέρας των 12 ετών το σύστημα θα μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στον ΟΑΣΑ.

Η υλοποίηση του έργου η οποία πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας ΣΔΙΤ, συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Jessica, παράλληλα με ιδιωτικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι τόσο το έργο της τηλεματικής όσο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου.

Δείτε ένα παράδειγμα από μια “έξυπνη στάση” του εξωτερικού:


STM smart bus shelters από TheGazette
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ