Ένα γύρο στο Silverstone με το Ford Mustang


Νέο διαδραστικό βίντεο επιτρέπει στους θεατές να βιώνουν την αίσθηση μιας νέας Mustang 5.0 V8 fastback από πολλαπλές προοπτικές καθώς τρέχει στη θρυλική πίστα του Silverstone στη Μ. Βρετανία

 

 

 

Ένα γύρο στο Silverstone με το Ford Mustang  Το βίντεο που γυρίστηκε στο Silverstone με πρωταγωνίστρια μία Mustang fastback με κινητήρα 5.0 V8 επιτρέπει στο θεατή να επιλέγει εσωτερική γωνία λήψης χρησιμοποιώντας ποντίκι ή κέρσορα. Όπως σε ένα video game, οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν άμεσα την πανοραμική εικόνα ή αυτήν από τον εμπρός προφυλακτήρα, να βλέπουν τη θέση της Mustang σε ένα διαδραστικό χάρτη, και να παρακολουθούν το ταχύμετρο και το στροφόμετρο.

«Θέλαμε όλοι να μπορούν να βιώσουν την αίσθηση μιας Mustang V8 σε μία εξαιρετική αγωνιστική πίστα,» δήλωσε ο Mark Truby, vice president, Communications & Public Affairs, Ford Ευρώπης. «Το στοιχείο που κάνει αυτό το βίντεο μοναδικό είναι ότι ο θεατής έχει τον απόλυτο έλεγχο της γωνίας λήψης. Μπορεί να βλέπει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σαν να βρίσκεται στο cockpit της Mustang, να αλλάζει σε πανοραμική άποψη να βλέπει την ταχύτητα και τις στροφές. Είναι μία απόλυτα βιωματική εμπειρία.»

Το υλικό για το βίντεο διάρκειας 80 δευτερολέπτων καταγράφηκε σε μία μέρα μόνο από έξι κάμερες GoPro μέσα στο αυτοκίνητο, ένα ‘ελικοπτεράκι’  (drone) και κάμερες στον εμπρός προφυλακτήρα. Ακολούθησε σχολαστικό μοντάζ για να διασφαλιστεί μία αρμονική πανοραμική εικόνα. Ο επαγγελματίας οδηγός Paul Swift οδήγησε τη Mustang στο γύρο των 2.6-km του Εθνικού Σιρκουί του Silverstone, τόπο διεξαγωγής του Βρετανικού  Grand Prix της F1. «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ βίντεο 360 μοίρες τέτοιας ποιότητας – έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο,» δήλωσε ο Swift. «Θα ήθελα να σας πω πώς έγινε αλλά έχω ορκιστεί να το κρατήσω μυστικό!»

Για την online έκδοση του βίντεο της Mustang, οι θεατές ξεκινούν τη δράση κάνοντας κλικ στο θρυλικό ‘αλογάκι’ και το μπουτόν εκκίνησης. Η κάμερα προσαρμόζεται με τα πλήκτρα (βέλη), την επιφάνεια αφής (track pad) ή το ποντίκι. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ελικόπτερου εμφανίζεται μία εναέρια εικόνα, κάνοντας κλικ στη μετωπική επιφάνεια της Mustang εμφανίζεται η εικόνα από τη μάσκα.

Η νέα Ford Mustang που κυκλοφορεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά  στην 50χρονη ιστορία του μοντέλου, διατίθεται σε εκδόσεις fastback ή convertible. Η 5.0 Mustang αποδίδει 421 PS με ροπή 530 Nm, ενώ διατίθεται και κινητήρας 2.3 EcoBoost με 317 PS και ροπή 432 Nm.

Πηγή: www.caroto.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ