Πρωτότυπο “αυτοκαθαριζόμενο” αυτοκίνητο από τη Nissan!


Πρωτότυπο “αυτοκαθαριζόμενο” αυτοκίνητο από τη Nissan!
Είναι γνωστό, ότι για τους περισσότερους οδηγούς, το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου, συχνά αποτελεί μια αναγκαία αγγαρεία. Την λύση σε αυτή την περίπτωση δίνει η Nissan, έχοντας ήδη ξεκινήσει δοκιμές πάνω σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής που απωθεί τη λάσπη, τη βροχή, αλλά και την καθημερινή βρωμιά, γεγονός που επιτρέπει στους οδηγούς να αραιώσουν τις επισκέψεις τους στο πλυντήριο αυτοκινήτων.
Το ειδικά σχεδιασμένο χρώμα, το οποίο απωθεί το νερό και τα έλαια, έχει εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε ένα νέο Nissan ΝΟΤΕ, δημιουργώντας το πρώτο, “αυτοκαθαριζόμενο”, αυτοκίνητο στον κόσμο.
Προκειμένου να εκτιμηθεί από εμπορικής άποψης, η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης…

τεχνολογίας, , οι μηχανικοί του Nissan Technical Centre Europe, θα αξιολογήσουν το “αυτοκαθαριζόμενο” Nissan ΝΟΤΕ τους επόμενους μήνες, μέσα από μια ποικιλία συνθηκών.
Πρωτότυπο “αυτοκαθαριζόμενο” αυτοκίνητο από τη Nissan!

Η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εφαρμόζει την τεχνολογία Ultra – Ever Dry ®, σε αμαξώματα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος αέρα, μεταξύ του χρώματος και του περιβάλλοντος, ικανού να απωθήσει αποτελεσματικά τόσο το νερό όσο και το σπρέι από το δρόμο, που επικάθεται στην επιφάνεια του αυτοκινήτου μας.
Εκτός των προαναφερομένων, η Nissan έχει ήδη εγκαταστήσει στο νέο Nissan ΝΟΤΕ, μια αντίστοιχη τεχνολογία “αυτοκαθαρισμού” στην κάμερα οπισθοπορίας του. Η καινοτομία σε αυτή την κάμερα, έγκειται στο σύστημα πλύσης και στεγνώματος που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί της Nissan : εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα. Έτσι παρέχει ανά πάσα στιγμή την απόλυτα καθαρή ορατότητα, αποδεικνύοντας το βάθος της καινοτομίας του νέου Nissan ΝΟΤΕ.
Πρωτότυπο “αυτοκαθαριζόμενο” αυτοκίνητο από τη Nissan!
Πρωτότυπο “αυτοκαθαριζόμενο” αυτοκίνητο από τη Nissan!

Μέχρι στιγμής , η τεχνολογία Ultra – Ever Dry ®, η οποία διατίθεται στο εμπόριο και πωλείται από την Ultratech International Inc ® , έχει ανταποκριθεί καλά σε περιπτώσεις κοινής χρήσης, καθώς και στη βροχή, το σπρέι, τον παγετό, το χαλάζι και τα λιμνάζοντα νερά . Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, η Nissan μελετά το ενδεχόμενο να προσφέρεται η συγκεκριμένη τεχνολογία επίστρωσης, ως προαιρετική επιλογή.

Δείτε σχετικό video με το “αυτοκαθαριζόμενο” Nissan ΝΟΤΕ

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και “Share” στους Φίλους σας…!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ