Δείτε το μεγαλύτερο φορτηγό στον κόσμο [video]


Δείτε το μεγαλύτερο φορτηγό στον κόσμο [video]
Η Belaz παρουσίασε το πρόσφατο βαρύ χωματουργικό φορτηγό της που, όπως δηλώνει η λευκορωσική εταιρεία, είναι το μεγαλύτερο του κόσμου..

Το 75710, όπως ονομάζεται το τεράστιο Belaz μπορεί να μεταφέρει 496 τόνους (το ισόποσο των 450 μετρικών τόνων) και θα χρησιμοποιείται κατά τη διάνοιξη ορυχείων και σε προσωρινούς δρόμους.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του φορτηγού, αρκεί να δείτε ότι ένα από τα οκτώ λάστιχά του έχει ύψος κοντά στα τέσσερα μέτρα.
Το Belaz 75710 κινείται από δύο 16κύλινδρους τουρμποντίζελ, 65.000 cc έκαστος. Η ισχύς των 4.600 PS και η ροπή των 880 kgm περνά και στους δύο άξονες μέσω μιας ηλεκτρομηχανικής μετάδοσης, καθιστώντας το βαρύ όχημα ικανό να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 65 km/h. Μπορεί να ακούγονται λίγα, αλλά αναλογιστείτε ότι το 75710  έχει μικτό βάρος 893 τόνους!
Ο Leonid Trukhnov, αρχισχεδιαστής των φορτηγών ορυχείων της Belaz, λέει ότι το 75710  είναι το μεγαλύτερο φορτηγό στον κόσμο και ότι η εταιρεία έχει υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρει μια θέση στο Βιβλίο του Guinness World Record.

drive.gr

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ